ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укравтодор" підписав меморандум з китайцями щодо добудови моста в Запоріжжі

Документ може допомогти із залученням кредиту на будівництво.

"Укравтодор" підписав меморандум з китайцями щодо добудови моста в Запоріжжі
Фото: ukravtodor.gov.ua

Державне агентство автомобільних доріг України і китайська China Road and Bridge Corporation у понеділок, 21 жовтня, підписали меморандум про співпрацю. Його метою буде добудова мостового переходу через Дніпро в Запоріжжі.

Про це йдеться на сайті "Укравтодору".

Меморандум передбачає співпрацю в реалізації проєкту будівництва моста. Як стверджують, він повинен допомогти в отриманні кредиту на будівництво. Також передбачено обмін технічною інформацією та проведення спільних заходів.

CRBC - одна з чотирьох найбільших державних компаній Китаю, які займаються будівництвом доріг, мостів, портів, залізниць, аеропортів, тунелів і муніципальної інфраструктури. Має понад 50 офісів за кордоном в Азії, Африці, Америці та Європі, а також офіційне представництво в Україні.

У 2017 році "Укравтодор" і CRBC підписали меморандум про співпрацю в проєктуванні та фінансуванні будівництва автомобільної дороги М-22 / Е-584 Полтава-Олександрія на ділянці об'їзду Кременчука з мостовим переходом через Дніпро.

Також з CRBC підписували меморандум про реалізацію проєкту реконструкції дороги М-14/Е-58 Одеса - Миколаїв - Херсон.

Нагадаємо, зараз правий і лівий берег Запоріжжя пов'язані між собою мостами Преображенського (мостовий перехід, що йде через Хортицю) і дамбою ДніпроГЕС. Також з правого берега на Хортицю веде арковий міст, на лівий берег потім потрібно їхати через міст Преображенського.

Будівництво нового моста через Дніпро в Запоріжжі паралельно мостам Преображенського почалося ще в 2004 році. Заклав капсулу тодішній прем'єр України Віктор Янукович. Планували, що будівництво завершиться до кінця десятиліття, але проєкт перетворився на багаторічний "недобуд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram