ГоловнаЕкономікаБізнес

Гончарук заявив про можливість IPO "Укрпошти"

Поштовий оператор може стати публічною компанією.

Гончарук заявив про можливість IPO "Укрпошти"
Фото: mtu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про можливість первинного публічного розміщення акцій "Укрпошти".

Про це він сказав на брифінгу в понеділок за підсумками засідання уряду, що відбулося напередодні.

"Укрпошта" доставляє пенсії, іноді є єдиним контактом людини з державою у віддалених населених пунктах. Окрім того, що вона заробляє гроші, вона повинна виконувати певні функції. Таких підприємств небагато, їх близько десяти", - сказав Гончарук.

"Ці підприємства можуть бути або заборонені для приватизації, або, що мені подобається більше, підготовлені до так званого IPO. Тобто до виходу на іноземні майданчики для залучення системного інвестора. Це означає, що, наприклад, ми можемо продати 20-30% акцій "Укрпошти" різним акціонерам, які зайшли би своїми грошима, принесли би цьому підприємству нові ресурси, правильну корпоративну культуру і прискорили його розвиток", - вважає голова уряду.

Повний продаж таких підприємств, підкреслив прем'єр-міністр, це занадто складне рішення.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада дала добро на продаж частки в "Укрпошті" стратегічному інвестору, виключаючи її зі списку майна і об'єктів, що не підлягають приватизації.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку України. Вона існує як окреме підприємство з 1994 року. З липня 2016 року "Укрпошту" очолює обраний на конкурсі генеральний директор Ігор Смілянський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram