ГоловнаЕкономікаДержава

Україна модернізувала газопровід для збільшення реверсу з Польщі

"Реконструкція допоможе забезпечити надійне та безперебійне проходження опалювального сезону 2019/2020".

Україна модернізувала газопровід для збільшення реверсу з Польщі
Фото: EPA/UPG

У Львівській області на компресорній станції "Комарно" завершено будівельно-монтажні роботи і підключено нову технологічну ділянку трубопроводу-перемички.

Про це повідомляє пресслужба "Укртрансгазу".

"Оновлена конфігурація лінійної частини газопроводу дозволить транспортувати блакитне паливо і в аверсному, і в реверсному режимах між Україною і Польщею. Реконструкція збільшить потужність і маневреність транспортування і допоможе забезпечити надійне та безперебійне проходження опалювального сезону 2019/2020", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають, проведення тестового запуску в реверсному режимі, що стане фінальним етапом робіт на об'єкті, заплановане до кінця жовтня.

КС "Комарно" задіяна в транспортуванні газу через кордон України - Польща. Проєктна потужність модернізованої ділянки становитиме 15 млн куб. м на добу в аверсному режимі і 18 млн куб. м на добу в реверсному режимі з Польщі.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом". У травні Україна і РФ почали переговори про укладення нового контракту на транзит газу територією України. Нова угода має запрацювати з початку 2020 року, проте "Нафтогаз" і "Газпром" усе ще не погодили її умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram