ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція відкрила справу через продаж "Фокуса" Кауфману і Грановському у 2013 році

Заяву подала компанія Коломойського і Боголюбова.

Поліція відкрила справу через продаж "Фокуса" Кауфману і Грановському у 2013 році
Фото: facebook.com/focus.ua

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за заявою компанії "Акютел ЛТД." (Бенефіціари - Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський) про незаконність продажу журналу "Фокус" у 2013 році.

Про це стало відомо з постанови Печерського райсуду Києва від 19 вересня.

Наприкінці серпня 2019 року Головне слідче управління Нацполіціі почало розслідування за заявою компанії "Акютел ЛТД." про втрату нею у 2013 році 50% корпоративних прав у ТОВ "Видавництво Фокус", основними активами якого були щотижневий журнал "Фокус", новинний сайт focus.ua і спецпроект "Фокус. Красива країна".

Справу відкрито за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Влітку 2013 року UMH Бориса Ложкіна і компанія "Акютел" оголосили про продаж проекту "Фокус" українській групі Vertex United, основними власниками якої є одеські бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Пізніше активи ТОВ "Видавництво Фокус" перевели на нове ТОВ "Фокус Медіа", а у 2016 році Vertex продала його власнику Business Radio Group Олександру Євтухову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram