ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр інфраструктури звільнив начальників Дунайського пароплавства і Одеського порту

"Це точно антигерої, галузі стане легше без них".

Міністр інфраструктури звільнив начальників Дунайського пароплавства і Одеського порту
Корабль УДП "Георгий Агафонов"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій звільнив голову правління "Українського Дунайського пароплавства" Дмитра Чалого і начальника Одеської філії Адміністрації морських портів України (адміністрації Одеського порту) Ігоря Ткачука.

Про це міністр написав у фейсбуці.

"На перший погляд, звичайні накази про звільнення, але за них мені пишуть слова подяки цілий день. Це точно антигерої, і дуже добре, що галузі стане легше без них", - прокоментував своє рішення Криклій.

Дунайське пароплавство здійснює 20% перевезень на відстань 2400 км від гирла річки Дунай до німецького порту Кельхайм. "УДП" має річковий флот чисельністю 75 самохідних суден та 370 одиниць несамохідного флоту і 7 морських теплоходів дедвейтом від 3300 до 4050 т. Також до складу флоту ПРАТ "УДП" входять 4 пасажирських судна - теплоходи "Україна", "Молдавія", "Дніпро" і "Волга".

Чалий очолив Дунайське пароплавство в 2017 році.

Одеський порт - один з найбільших портів Чорноморсько-Азовського басейну, розташований в північно-західній частині Чорного моря на перехресті історично сформованих торгових шляхів Сходу і Заходу. Порт є лідером за обсягами перевалки вантажів серед портів України і найбільшим пасажирським портом на Чорному морі.

Ігор Ткачук до призначення в Одесу був керівником "Укрпошти". Ткачук - вінничанин і був давнім знайомим тодішнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram