ГоловнаЕкономікаБізнес

​​Госпсуд Києва перейшов до стадії дебатів у позові Коломойського щодо Приватбанку

Вони призначені на 17 жовтня.

​​Госпсуд Києва перейшов до стадії дебатів у позові Коломойського щодо Приватбанку
Фото: Макс Требухов

Господарський суд Києва завершив стадію з'ясування у справі щодо позову ексакціонерів про визнання недійсним договору купівлі-продажу Приватбанку і перейшов до дебатів.

Вони призначені на 17 жовтня.

"Суд завершив розгляд зустрічного позову Приватбанку. Закінчив стадію з'ясування обставин справи і призначив судові дебати на 10:30 17 жовтня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі Національного банку України.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку було ухвалено 18 жовтня 2016 року через "дірку" в його капіталі. За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель Приватбанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Кабінет Міністрів вирішив забрати Приватбанк у 100% державної власності. Міністерство фінансів стало його власником всього за 1 гривню.

Передавання Приватбанку в держвласність стало гарантією його докапіталізації, на яку згодом держава витратила 155 млрд гривень.

Нагадаємо, що в квітні українські суди ухвалили відразу три судових рішення на користь Коломойського у справі Приватбанку.

18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня він же скасував рішення про список інсайдерів Приватбанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисту поруку Коломойського за кредитами рефінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram