ГоловнаЕкономікаБізнес

Проєктувальник Шулявського шляхопроводу в Києві заявив про рейдерське захоплення

Компанія тимчасово призупинила діяльність.

Проєктувальник Шулявського шляхопроводу в Києві заявив про рейдерське захоплення
Фото: icdi.biz

Інститут комплексного проєктування об'єктів будівництва (ІКПОБ) заявив про рейдерське захоплення і призупинив усі поточні проєкти, йдеться на офіційній інтернет-сторінці компанії, повідомляють  "Українські новини".

"Змушені повідомити, що ТОВ "Інститут комплексного проєктування об'єктів будівництва" зазнав рейдерської атаки з використанням значного адміністративного ресурсу. Власники 50% частки в статутному капіталі в особі Козюка О.О. і Фоменка А.І. не мають доступу в офіс компанії, до майна, банківських рахунків, бухгалтерської та технічної документації, а також об'єктів інтелектуальної власності", - сказано на сайті компанії.

Рейдерські дії, йдеться в заяві, були здійснені за допомогою так званих "чорних реєстраторів", зокрема скандально відомої Катерини Гармаш, про яку писали ЗМІ. Таким чином рішення суду про реєстрацію зміни керівного складу ІКПОБ було тимчасово видалене з реєстру - без законних підстав.

За фактом втручання в реєстри власності правоохоронними органами порушено кримінальне провадження, тривають досудові розслідування. Напередодні компанія повідомила, що звернулася до комісії Мін'юсту з вимогою розслідування дії "чорного реєстратора", якими були легітимізовані рейдерські дії недобросовісних партнерів. Але без формальних підстав Мін'юст відмовився розглядати цю заяву.

У ситуації, що склалася, компанія не може гарантувати своєчасного і якісного виконання своїх зобов'язань, а також забезпечити виплату заробітної плати персоналу, у зв'язку з чим призупиняє свою господарсько-економічну діяльність до моменту врегулювання конфлікту.

"Ми поінформували про факт рейдерства Офіс бізнес-омбудсмена й антикорупційні громадські організації, оскільки вважаємо цей конфлікт не тільки обмеженням майнових прав власників компанії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, ТОВ "Інститут комплексного проєктування об'єктів будівництва" створили в 2015 році чотири засновники: Андрій Козюк, Андрій Фаль, Іван Войтович та Олександр Фоменко володіли рівними частками в статутному капіталі.

У 2017-2018 роках компанія отримала вагому частку підрядів на розробку проєктувальної документації для таких стратегічно важливих інфраструктурних проєктів, як Шулявський шляхопровід, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, Окружна дорога Львова тощо.

За даними асоціації "Мости України", на кінець 2018 року в портфелі компанії було більш ніж 100 контрактів загальною кошторисною вартістю понад 200 млн грн. Виручка за підсумками року становила 30,2 млн грн. Компанія має представництва в Польщі, Болгарії та США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram