ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія назвала дату наступних переговорів з транзиту газу через Україну

Попередня зустріч відбулася 19 вересня.

Єврокомісія назвала дату наступних переговорів з транзиту газу через Україну
Фото: twitter.com/MarosSefcovic

Європейська комісія назвала дату наступної тристоронньої зустрічі з транзиту газу через Україну. Четвертий раунд газових переговорів відбудеться у Брюсселі 28 жовтня, повідомив у п'ятницю європейський комісар з питань енергетики Марош Шефчович.

"Буду радий прийняти 28 жовтня наступний раунд тристоронніх газових переговорів з Росією і Україною, заснований на прогресі, досягнутому раніше у цьому місяці", - написав Шефчович у твітері.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

19 вересня 2019 року у Брюсселі відбулися газові консультації у тристоронньому форматі (Україна, Єврокомісія та Росія) про можливість підписання нового контракту. Україна розраховує, що це буде новий 10-річний договір з транзитом газу в обсягах до 90 млрд кубометрів на рік.

Водночас у "Нафтогазі" скептично налаштовані з приводу його підписання, виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram