ГоловнаЕкономікаДержава

Якщо не вийде розблокувати постачання вугілля на Луганську ТЕС, буде обговорюватися питання ціни на паливо, – міністр

"Є шанс, що найближчим часом поставки вугілля на Луганську ТЕС відновляться".

Якщо не вийде розблокувати постачання вугілля на Луганську ТЕС, буде обговорюватися питання ціни на паливо, – міністр

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища займається розблокування поставок вугілля на Луганську ТЕС, яка з червня не отримує вугілля через блокування поставок з боку Російської Федерації. Якщо питання поставок вугілля не вдасться вирішити, влада готова обговорювати з компаніями питання зміни ціни на газ. Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель під час засідання комітету з питань енергетики і ЖКГ, повідомляє УНІАН.

"Ми активно працюємо для розблокування поставок вугілля. Ми розуміємо, що навіть в умовах дуже важких відносин з російською стороною, - це наші українські люди (у Луганській області). Більше того, в наших аргументів ми говоримо "це питання енергозабезпечення людей". Це як вода, повітря", - зазначив Оржель.

На його думку, є шанс, що найближчим часом поставки вугілля на Луганську ТЕС відновляться. 

"Сподіваюся, що найближчим часом буде розблокована постачання вугілля з Російської Федерації, поки більше варіантів немає", - повідомив міністр Олексій Оржель.

Також міністр прокоментував питання можливого зниження ціни на газ для Луганської ТЕС.

"Хочу відзначити конструктивну позицію компанії-власника Луганської ТЕС. Що стосується ПСО та можливих змін у рамках ПСО, якщо ціна не буде перекривати, то ми будемо виходити з того, що Кабміну вдасться досягти в результаті переговорів і чи зможемо ми забезпечити повністю вугілля на станцію. Якщо буде дійсно необхідність пошуку енергоносіїв та відповідної ціни, то будемо сідати й безпосередньо з компаніями це обговорювати", - зазначив Оржель.

Нагадаємо, Луганська ТЕС може отримувати вугілля залізницею лише з російської території, тому що під'їздів до електростанції з контрольованої українськими властями території немає. ТЕС забезпечує електроенергією північну частину Луганської області, близько 1 млн споживачів. З 29 липня Луганська ТЕС перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на поставки вугілля в Україну. Нагадаємо, раніше директор департаменту ЖКГ Віталій Сурай закликав знизити ціну на газ для Луганської ТЕС, щоб уникнути віялових відключень в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram