ГоловнаЕкономікаДержава

У Зеленського з'явився уповноважений із земельних питань

Роман Лещенко є депутатом Жашківської районної ради.

У Зеленського з'явився уповноважений із земельних питань
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив уповноваженого із земельних питань. Цю позаштатну посаду зайняв фермер Роман Лещенко.

Про це йдеться в указі №727/2019.

Пресслужба Президента вказує, що Роман Лещенко закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії у галузі права. З 2013 року викладає в університеті ім. Шевченка.

Є депутатом Жашківської районної ради.

За даними аналітичної системи YouControl, Роман Лещенко займається фермерством у селі Нагірна Жашківського району. Йому належать ТОВ "Прогрес" і ТОВ "Ілюмін".

В інтерв'ю "Агрополіту" Лещенко розповідав, що з 2007 року, ще навчаючись у КНУ, він почав працювати у холдингу OSD Group, де супроводжував багатомільйонні інвестиційні проекти. Завдяки цьому він обрав своєю спеціалізацією у науковій діяльності фінансове і податкове право.

Батьки Лещенка займалися сільським господарством від початку двохтисячних і сформували фермерське господарство у 700 га. Сам він зайнявся агробізнесом у 2012 році, коли допоміг батькам побудувати елеватор на біопаливі. Цей проект окупився менш ніж за рік, і тоді він вирішив інвестувати зароблені юридичною практикою гроші в агробізнес

Під час розширення власного земельного банку Лещенко "стикнувся з дикістю ринку купівлі-продажу сільськогосподарських підприємств і їхніх активів, з неохайністю посередників", внаслідок чого він вирішив створити консалтингову компанію "Український аграрний центр". Вона надавала послуги посередника під час купівлі-продажу агрокоманій, їх активів, юридичного супроводу агробізнесу.

У 2018 році "Український аграрний центр" викупив американський інвестор і перейменував на "Дакота агро інвестментс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram