ГоловнаЕкономікаБізнес

Господарський суд Києва скасував 3,5-мільйонний штраф ДТЕК

Суд вирішив, що Антимонопольний комітет неправильно з'ясував обставини справи.

Господарський суд Києва скасував 3,5-мільйонний штраф ДТЕК
Фото: Олег Гратило

Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "ДТЕК Дніпровські електромережі" штрафу в сумі 3,486 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку розподілу електричної енергії. Про це сьогодні повідомила колишня держуповноважена Агія Загребельська на своїй сторінці у фейсбуці.

Рішення про штраф комітет прийняв у лютому 2019 року за підсумками розслідування, яке встановило, що відключення оператором системи розподілу підстанції "Північна-150" призвело до припинення постачання електричної енергії споживачам. Тоді голова комітету Юрій Терентьєв повідомляв, що йдеться, зокрема, про 86 юридичних осіб та 1,596 тис. побутових споживачів міста Жовті Води.

Згідно з текстом рішення, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень 16 вересня, суд дійшов висновку, що АМКУ неправильно визначив товарні межі ринку з порушенням відповідної методики (визначення монопольного становища суб'єктів господарювання), що призвело до формування подальших неправильних висновків.

Суд також вирішив, що комітет "неправильно визначив, що споживачі позивача споживають послуги позивача з розподілу е/е, оскільки споживачі е/е споживають саме е/е, яку постачає позивач".

За результатами дослідження матеріалів справи суд дійшов висновку про те, що під час прийняття рішення АМКУ неправильно з'ясував обставини, що мають значення для справи (а також визначив обставини, які визнані доведеними/недоведеними), що є підставою для визнання рішення недійсним, відзначено в тексті.

"Визнати недійсним рішення тимчасової адміністративної колегії АМКУ від 27 лютого 2019 року №11-р/тк", - сказано в рішенні суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram