ГоловнаЕкономікаФінанси

Ще одна компанія Коломойського пішла на мирову з Нацбанком

Фірма "Арлан" володіє частиною будівлі на вулиці Святослава Хороброго в Дніпрі.

Ще одна компанія Коломойського пішла на мирову з Нацбанком
Предмет ипотеки

Центральний апеляційний господарський суд 18 вересня затвердив мирову угоду між Національним банком і ТОВ "Арлан" з Дніпра, яке було майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку.

Про це йдеться на сайті НБУ.

У 2015 році ТОВ "Арлан", яке контролюється Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, стало поручителем для кредиту рефінансування, виданого ПриватБанку. Предметом іпотеки була частина будівлі за адресою: Дніпро, вул. Чкалова, 27 (зараз - вулиця Святослава Хороброго).

13 лютого 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позовну заяву НБУ про звернення стягнення на нерухоме майно "Арлан" (рішення засекречено).

Згідно з мировою угодою, "Арлан" зобов'язався погасити кредитну заборгованість за рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості іпотечного майна.

Це вже другий приклад вирішення судової суперечки з майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку. 6 вересня свої борги погасив Нікопольський завод феросплавів.

У 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) і пов'язаних з ним 32 компаній - майнових поручителів про стягнення близько 10 млрд грн.

Мета позовів - забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав ПриватБанку в період між 2008 і 2015 роками. У цілому позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами.

Cуди вже прийняли 21 рішення на користь Національного банку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов'язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,2 млрд грн, 18 із яких набули чинності.

На різних етапах судових розглядів є ще понад двісті подібних справ не тільки щодо ПриватБанку, а й банків, які свого часу були визнані неплатоспроможними і досі не виконали власних зобов'язань за кредитами рефінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram