ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні газові переговори 19 вересня

Україну представлятиме міністр енергетики та екології Олексій Оржель.

Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні газові переговори 19 вересня
Фото: newtent.info

Єврокомісія в середу, 18 вересня, офіційно анонсувала тристоронні переговори щодо транзиту російського газу на європейський ринок по території України. Третій раунд переговорів відбудеться в Брюсселі завтра, 19 вересня.

"Завтра, 19 вересня, в Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною з приводу довгострокового транзиту газу через Україну в період після 2019 року. Перед зустріччю віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович проведе двосторонні переговори і з делегацією Україна на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем, і з делегацією Росії під керівництвом міністра енергетики Олександра Новака. На зустрічі будуть також керівники компаній "Нафтогаз" і "Газпром", - сказано в повідомленні.

Переговори будуть зосереджені навколо того, як відобразити правила ЄС у сфері енергетики в майбутній рамковій угоді, а також договорів про тривалість майбутнього контракту, обсяги газу і тарифи.

"Переконаний, що прогрес у переговорах дасть потужний позитивний сигнал ринку і споживачам напередодні зимового періоду", - заявив Марош Шефчович.

Нагадаємо, попередні раунди тристоронніх переговорів щодо транзиту газу проводили 17 липня 2018 і 21 січня 2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram