ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорти України просять АМКУ скасувати указ Мінінфраструктури про ставки як дискримінаційний

Ставка для аеропорту "Бориспіль" становить 643,5 євро, для всіх інших аеропортів України — 901,68 євро.

Аеропорти України просять АМКУ скасувати указ Мінінфраструктури про ставки як дискримінаційний
Фото: open4business.com.ua

Українські аеропорти вимагають скасувати указ Мінінфраструктури про ставки за послуги з аеронавігаційного обслуговування суден як дискримінаційний. Про це повідомили в Асоціації "Аеропорти України»"цивільної авіації, пише РБК-Україна.

Указ №415 "Про встановлення ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України" було прийнято 4 червня 2019 року. Він встановив ставку для аеропорту "Бориспіль" 643,5 євро, а для всіх інших аеропортів України - 901,68 євро. При тому, що попереднім наказом (№669) вводилася єдина для всіх ставка в розмірі 873,77 євро. Відповідно, указ призведе до здешевлення авіаперельотів на внутрішніх і міжнародних рейсах з "Борисполя" і водночас суттєвого подорожчання рейсів з інших аеропортів країни.

В асоціації вважають, що екскерівники Мінінфраструктури цілеспрямовано створили більш привабливі умови співпраці з авіакомпаніями для одного конкретного оператора, а також грубо порушили власний Стратегічний план розвитку авіатранспорту, який гарантував рівні і конкурентні умови для всіх учасників ринку.

Асоціація звернулася до Антимонопольного комітету України із заявою про порушення законодавства про захист вільної конкуренції і з проханням визнати антиконкурентним і скасувати указ Мінінфраструктури №415. Від нового керівництва міністерства асоціація чекає встановлення єдиної для всіх аеропортів ставки. Звернення підтримали Міжнародні аеропорти "Київ", "Вінниця", "Харків" та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram