ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" замовив в Європі 450 млн кубів газу з постачанням на початку 2020 року

Ці постачання не залежать від дій "Газпрому".

"Нафтогаз" замовив в Європі 450 млн кубів газу з постачанням на початку 2020 року
Фото: argumentua.com

"Нафтогаз України" підписав угоду з великим міжнародним трейдером, назви якого не вказують, на гарантовані фізичні постачання близько 450 млн куб. м газу в першому кварталі 2020 року.

Про це йдеться на сайті компанії.

"Завдяки розвиненості європейського ринку газу і незважаючи на ризики переривання транзиту газу Росією взимку, ми вже сьогодні законтрактували необхідні нам обсяги з фізичним постачанням у першому кварталі наступного року", - прокоментував підписання контракту директор інтегрованого газового бізнесу НАК Андрій Фаворов.

Ці постачання газу не залежать від дій "Газпрому".

"Нафтогаз" розглядає ще кілька пропозицій європейських трейдерів щодо постачань газу після Нового року і скористається ними в разі комерційної доцільності.

"Це дозволяє нам бути впевненими в тому, що взимку в Україні буде тепло, щоб не робили наші північні колеги", - резюмував Фаворов.

Нагадаємо, що в разі припинення транзиту російського газу через територію України в 2020 році газотранспортна система перейде в реверсний режим, який дозволяє імпортувати 42,5 млн кубометрів газу на добу зі Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram