ГоловнаЕкономікаБізнес

Печерський суд заарештував центральний офіс і ще 15 будівель "Промінвестбанку"

Суд задовольнив клопотання прокуратури, що вимагає припинити умисне зниження ліквідності банку і знецінення акцій.

Печерський суд заарештував центральний офіс і ще 15 будівель "Промінвестбанку"
Фото: bigmir)net

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури заарештував центральний офіс "Промінвестбанку" у столиці та ще 15 об'єктів нерухомості, що належать банку. Про це йдеться в ухвалі суду від 10 вересня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень у п'ятницю, 13 вересня, пише "Інтерфакс-Україна".

Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

У клопотанні прокурора зазначено, що посадові особи ПАТ "Промінвестбанк", "діючи спільно з невстановленими особами, використовуючи своє службове становище, вчинили і продовжують вчиняти дії, спрямовані на заволодіння майном, ліквідними активами, коштами в особливо великих розмірах, які належать ПАТ "Промінвестбанк". Такі дії керівництва банку спрямовані на зниження ліквідності банку і, як наслідок, знецінення акцій".

Нагадаємо, в серпні Київський апеляційний суд задовольнив клопотання державного виконавця та групи компаній, пов'язаних з бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, і закрив провадження у справі за скаргою "ВЕБу" на дії державного виконавця в межах зведеного виконавчого провадження щодо укладення договору про продаж 99,77% акцій "ПІБу" на фондовій біржі ПФТС.

ГІС заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року був призначений аукціон з їх продажу. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн. Однак ПФТС у встановлений термін не отримала заявок на його покупку. Стартова ціна пакету акцій "ПІБу" на аукціоні 20 вересня буде знижена на 25,1% - до 399,1 млн грн.

Російський "ВЕБ" володіє 99,7726% акцій "Промінвестбанку" і вважає незаконним аукціон з продажу його акцій, пропонуючи потенційним покупцям звертатися щодо можливої купівлі акцій безпосередньо. "ВЕБ" став власником "Промінвестбанку" в 2008 році. Свої інвестиції в його розвиток він оцінює в $2,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram