ГоловнаЕкономікаДержава

Проведення Дня Незалежності обійшлося в 549,6 тисячі гривень

Його фінансував Мінкульт і КМДА.

Проведення Дня Незалежності обійшлося в 549,6 тисячі гривень
Фото: president.gov.ua

Проведення Дня Незалежності обійшлося державі в близько 549,6 тисячі гривень. Про це повідомляє видання "Українська правда", яке направило відповідні інформаційні запити до Мінкульту, КМДА, ОПУ і Міністерство фінансів.

Відзначають, що Мінкультури заплатило за заходи до Дня Незалежності 259,6 тисячі гривень. Гроші виділяли на піаністів, Національний симфонічний оркестр і національний хор ім. Верьовки.

Фото: УП

КМДА виділила 290 тисяч гривень. Кошти були спрямовані на покладання квітів до пам'ятника Михайлу Грушевському і заходи біля адміністрації.

Видання повідомляє, що минулого року до Дня Незалежності Мінкульт виділяв 100 тисяч гривень на заходи в Софійському соборі і 74,4 тис. на заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні.

КМДА в 2018 році заплатила за День Незалежності 187 тисяч гривень.

Офіс президента Володимира Зеленського відповів журналістам, що за участь у заходах кліпмейкера Алана Бадоєва і хореографа Олени Коляденко з державного бюджету не платили. Водночас жодне з відомств не повідомило, на підставі чого кліпмейкера і хореографа залучили до організації заходів і укладали з ними договір.

У кошторисі Мінкульту так само не зазначено, чи поширюється цей бюджет на ходу за участю президента і участь співачок Тіни Кароль та Аліни Паш.

Фото: УП

Київська міська державна адміністрація відповіла, що не платила за послуги Бадоєва і Коляденко.

Нагадаємо, 9 липня Володимир Зеленський повідомив, що замість традиційного параду до Дня Незалежності в Києві, він виділить 300 млн гривень на премії військовим. Замість параду провели Ходу гідності. Окремо пройшов Марш захисників України, на який прийшло більше людей, ніж на державні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram