ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній офіс банку "Хрещатик" у центрі Києва продали за 425 млн гривень

Будівлю придбав власник мережі Merx Григор'єв.

Колишній офіс банку "Хрещатик" у центрі Києва продали за 425 млн гривень
Бывший офис банка "Хрещатик"
Фото: sale.zakupki.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) продав через голландський аукціон на майданчику ProZorro.Продажі офіс банку "Хрещатик" у центрі Києва.

Про це повідомляє "Фінансовий клуб".

Початкова ціна лота становила 425,13 млн гривень. Аукціон зупинили, щойно стартували торги, тому переможець аукціону - ПрАТ "Дніпробудмашина" бізнесмена Вадима Григор'єва (відомий як власник мережі Merx) - викуповує об'єкт за стартовою ціною.

Якби він не проявили інтерес до об'єкту, його ціна могла б впасти на 80% - до 212,57 млн гривень.

Нежитлова будівля розташована в центрі Києва на вул. Прорізній, 8 (будівля А). Приміщення оснащено інженерними системами: водопостачання, електрозабезпечення, теплопостачання, має товсті кам'яні стіни і високі стелі.

Як і більшість споруд на Прорізній, будівля побудована в середині минулого століття в рамках реконструкції міста після війни. Поруч розташований сквер і станція метро "Хрещатик".

Аукціон відбувся 29 серпня, а вже 30 серпня переможець підписав протокол торгів. 2 вересня його завізував ліквідатор банку "Хрещатик". Зараз угода перебуває на етапі очікування підписання договору купівлі-продажу.

Фото: Google

Нагадаємо, банк "Хрещатик" внесли до категорії неплатоспроможних 5 квітня 2016 року, а 2 червня 2016 року за пропозицією ФГВФО регулятор прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Окружний адмінсуд Києва 28 лютого 2017 року визнав протиправною бездіяльність Нацбанку щодо неприйняття належних заходів щодо забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів банку. Нацбанк не погодився з цими рішеннями судів і подав касаційну скаргу. Але 20 грудня 2017 року регулятор отримав ухвалу Вищого адміністративного суду України від 7 грудня 2017 року, яким касаційна скарга НБУ залишена без задоволення, а судові рішення попередніх інстанцій - без змін. Регулятор звернувся до Вищого суду України за переглядом рішення, але і тут отримав відмову.

У червні 2019 року повідомлялося, що НБУ вирішив ліквідувати банк "Хрещатик" до червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram