ГоловнаЕкономікаДержава

Україна презентувала Єврокомісії нову модель відділення оператора ГТС

Українська делегація обговорила з представниками комісії кроки для своєчасного проведення анбандлінга.

Україна презентувала Єврокомісії нову модель відділення оператора ГТС
Фото: inewp.com

Україна в Брюсселі презентувала Європейській комісії нову модель відділення оператора газотранспортної системи (ГТС) країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища.

Відзначається, що українська делегація обговорила з представниками комісії кроки, які будуть зроблені для своєчасного проведення анбандлінга.

"Ми повинні надолужити час, згаяний в попередні два роки. Уряд і "Нафтогаз" готові докласти всіх необхідних зусиль, щоб в найближчі місяці створити дійсно незалежного оператора ГТС в повній відповідності з вимогами європейського законодавства", - заявив глава Мінекології Олексій Оржель.

Він також висловив упевненість, що участь Єврокомісії в тристоронніх газових переговорах,  що відбудуться 19 вересня, дозволить знайти конструктивне рішення для підписання нового договору на транзит російського газу через ГТС України, що відповідає європейському законодавству.

За даними "Інтерфакс-Україна", одним з розглянутих варіантів анбандлінга є об'єднання оператора ГТС з оператором магістральних і міждержавних ліній електропередачі країни НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, в кінці серпня Укртрансгаз "в рамках випробувань підтвердив готовність газотранспортної системи України до переходу на реверсний режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram