ГоловнаЕкономікаДержава

Завод Коломойського погасив борг ПриватБанку перед НБУ

Нікопольський завод феросплавів достроково виконав зобов'язання мирової угоди.

Завод Коломойського погасив борг ПриватБанку перед НБУ
Фото: София Гаврилюк

АТ "Нікопольський завод феросплавів" погасило заборгованість ПриватБанку перед Національним банком за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

"Таким чином, підприємство достроково виконало зобов'язання перед Національним банком за мировою угодою", - йдеться в повідомленні.

У травні 2018 року Нацбанк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ "Нікопольський завод феросплавів". Це майно було передано в заставу як забезпечення зобов'язань АТ КБ "ПриватБанк" за кредитом рефінансування.

28 серпня 2019 року Госпсуд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ і Нікопольським заводом феросплавів. Згідно з мировою угодою, ініціатором якої виступило АТ «Нікопольський завод феросплавів», останнє зобов'язувалося погасити заборгованість ПриватБанку згідно з кредитом рефінансування в розмірі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна.

Нагадаємо, в серпні минулого року НБУ і ПриватБанк виграли апеляційний розгляд у судовій справі, в рамках якої Нікопольський завод феросплавів хотів урятувати свої 64 вагони від примусового стягнення Нацбанком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram