ГоловнаЕкономікаДержава

ДТЕК на торгах УЕБ 4 вересня знову не вдалося закупити вугілля

Компанія планувала закупити 225 тис. тонн.

ДТЕК на торгах УЕБ 4 вересня знову не вдалося закупити вугілля
Фото: korrespondent.net

Енергохолдинг "ДТЕК" 4 вересня на торгах Української енергетичної біржі (УЕБ) знову не зміг закупити вугілля марки "Г" для своїх трьох теплоелектростанцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу холдингу.

Компанія планувала закупити 225 тис. тонн (трьома лотами по 75 тис. тонн) газового вугілля для Бурштинської ТЕС (з погодженою сторонами ціною 1935,6 грн/тонну), Добротвірської ТЕС (1923,6 тис. грн/тонну) і Придніпровської ТЕС (1912,8 грн/тонну), однак не отримала пропозицій з боку продавців.

Ціна була визначена за котируванням API2 ("Роттердам") на 30.08.2019 + фрахт, перевалка в порту, залізничний тариф від порту/кордон України до ТЕС.

"Зараз пропозиція на глобальних ринках обмежена. Компанія використовує різні інструменти для постачання в Україну недостатнього для проходження осінньо-зимового сезону вугілля. Зокрема, ми вибрали найбільш прозорий інструмент закупівлі на онлайн-аукціоні з прив'язкою до імпортного індексу, розраховуємо на прихід постачальників на наші торги, які будуть проходити в кілька сесій до 12 вересня включно", - цитує пресслужба слова генерального директора "ДТЕК Енерго" Дмитра Сахарука.

Раніше, на торгах 3 вересня, через відсутність пропозицій компанії не вдалося закупити вугілля для Ладижинської ТЕС (зі встановленою ціною на рівні 1867,2 грн/тонну), Запорізькій ТЕС (1 965,6 грн/тонну), Криворізької ТЕС (1 912,8 грн/тонну).

Згідно з даними профільного міністерства, запаси вугілля на складах теплових електростанцій енергогенеруючих компаній (ГК ТЕС) України станом на 4 вересня становлять 707,2 тис. тонн, що в 2,2 разу нижче від торішніх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram