ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін має намір переглянути енергетичну стратегію

Також відбудеться ревізія всіх рішень Міненерго і Мінекології.

Кабмін має намір переглянути енергетичну стратегію
Алексей Оржель
Фото: brdo.com.ua

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища має намір переглянути енергетичну стратегію України, а також здійснити ревізію всіх рішень Міненерго і Мінекології. Про це заявив міністр енергетики Олексій Оржель, передає "Громадське".

«Буде ревізія всіх рішень попередніх двох міністерств (Міненерго та Мінекології). Буде окрема розмова про вугільну генерацію», - зазначив Оржель.

Він повідомив, що його міністерство проведе ревізію низки спірних енергетичних проєктів, зокрема вітроелектростанції, яку хочуть побудувати на Боржавському гірському масиві в Закарпатській області.

За словами Оржеля, новий уряд має намір переглянути енергетичну стратегію України у зв'язку з падінням цін на газ на світових ринках.

«Енергетична стратегія точно буде переглянута. Тому що в нас є стратегія, яка не виконується. Питання розвитку видобутку - це для нас пріоритет», - підкреслив міністр енергетики, при цьому додав, що Україна не використовує потенціалу видобутку газу.

Крім того, Оржель розповів, що об'єднання міністерств екології та енергетики в одне відомство сприятиме перегляду підходів до енергетичної та екологічної політики та дозволить усунути конфлікт між політиками міністерств.

Нагадаємо, 29 серпня Олександр Данилюк заявив, що кількість міністерств у новому Кабміні скоротиться, а Мінекології приєднають до іншого відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram