ГоловнаЕкономікаБізнес

НКРЕКП знизив тариф на передачу електроенергії майже втричі

Електрика для непобутових споживачів подешевшає.

НКРЕКП знизив тариф на передачу електроенергії майже втричі
Фото: EPA/UPG

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) 30  серпня знизила тариф "Укренерго" на передачу електричної енергії в 2,7 разу або на 19,56 коп./кВт-год до 11,65 коп./кВт-год.

Згідно з матеріалами засідання, яке відбулося в п'ятницю, зниження тарифу пов'язане з тим, що з нього виключили компенсацію за "зеленим" тарифом. Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 6 червня 2019 року №483 державне підприємство "Гарантований покупець" має виплачувати компенсацію за "зеленим" тарифом з прибутку, отриманого за продаж виробленої "Енергоатом" електроенергії.

Тариф почне діяти з 1 вересня.

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус минулого тижня заявив, що зниження тарифу "Укренерго" приведе до зниження тарифу на електроенергію для непобутових споживачів на 10-11%.

Нагадаємо, 1 липня на виконання ухваленого у квітні 2017 року закону "Про ринок електроенергії" в Україні запущено новий оптовий ринок електроенергії. Він передбачає перехід від роботи за моделлю єдиного покупця до конкурентного ринку.

У результаті вартість енергоресурсу для непобутових споживачів зросла на 10-25%, залежно від класу напруги.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram