ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Мотор Січ" прокоментували купівлю підприємства Китаєм

"Китайські компанії вже купили акції, тепер рішення за АМКУ".

У "Мотор Січ" прокоментували купівлю підприємства Китаєм
Фото: Економічна правда

Китайські компанії Skyrizon і Xinwei Group подали на узгодження в Антимонопольний комітет України (АМКУ) угоду про купівлю більш ніж 50% акцій заводу "Мотор Січ". Про це повідомив директор зі зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш, передає "Громадське".

"Китайські компанії вже купили акції. Тепер рішення за АМКУ, коли воно буде - ми не знаємо", - сказав Малюк.

Водночас директор із зв'язків з громадськістю не підтвердив інформацію американського ділового видання The Wall Street Journal про можливий продаж заводу китайській компанії Beijing Skyrizon Aviation.

Раніше видання повідомило, що радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон планує відвідати Київ наступного тижня, щоб переконати керівництво підприємства не підписувати угоду про продаж.

На думку американської сторони, продаж заводу, як одного з головних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості, в рази підвищить оборонні здібності Китаю.

Запорізьке ВАТ "Мотор Січ" - одне з найбільших підприємств у світі з випуску двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Серед основних акціонерів - В'ячеслав Богуслаєв, народний депутат України VII і VIII скликань (раніше - голова правління і генеральний директор, а з 2006 року - голова ради директорів, почесний президент ВАТ "Мотор Січ"). Входить в сотню найбагатших українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram