ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін завершив створення Податкової служби

Адміністрування податків перейшло від ДФС до нової служби.

Кабмін завершив створення Податкової служби
Министр финансов Маркарова и глава ГНС Верланов
Фото: facebook.com/oksana.markarova

Кабінет Міністрів передав новоствореній Державній податковій службі функції з реалізації податкової політики та адміністрування ЄСВ.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну за результатами засідання уряду в середу.

Також ДПС отримала функції для роботи в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства та законодавства з питань сплати єдиного внеску та з інших питань.

"Таким чином, здійснення заходів щодо створення державної податкової служби та забезпечення здійснення ДПС повноважень і виконання функцій, визначених Положенням про Державну податкову службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня №227, завершено", - сказано в повідомленні.

Як відзначають у Мінфіні, розпорядження набуває чинності з моменту опублікування. Державна фіскальна служба припинить своє функціонування після того, як завершиться процес формування Державної митної служби.

"Сподіваюся, що найближчим часом ми так само ефективно пройдемо етап відокремлення Державної митної служби, після чого обидві структури почнуть виконувати свої функції відповідно до їх стратегій, активно залучати професійних людей через прозорі конкурси, в результаті чого ми отримаємо податкову та митницю європейського зразка", - прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, в березні 2019 року Кабмін затвердив положення про Податкову та Митну служби, які створюються в рамках поділу ДФС. Це було однією з вимог Міжнародного валютного фонду. Цей процес мав завершитися до кінця квітня.

Створення Митної служби затягнулося через судові розгляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram