ГоловнаЕкономікаДержава

Україна підтвердила бажання приєднатися до Єдиного цифрового ринку ЄС

Радник Зеленського заявив, що це буде одним з пріоритетів нової Ради.

Україна підтвердила бажання приєднатися до Єдиного цифрового ринку ЄС
Фото: europeangaming.eu

В Україні почала роботу оціночна місія Євросоюзу, метою якої є перевірка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з Єдиним цифровим ринком ЄС (DSM).

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

17 серпня в Офісі президента пройшла зустріч радника Зеленського Михайла Федорова з оціночною місією за участю представників профільного генерального директорату DG Connect Європейської комісії.

"Команда президента чітко розуміє, що подальше прискорення економічного і соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень. Ми хочемо і готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС щодо створення єдиного цифрового ринку. Для України це надпотужні цифрові та економічні перспективи", - сказав Федоров на цій зустрічі.

Він розповів, що для нової Верховної Ради законопроект "Про електронні комунікації" буде одним з першочергових.

Представники місії ЄС акцентували увагу на необхідності забезпечення незалежності та ефективності регулятора у сфері телекомунікацій.

DSM - це планована економічна зона Євросоюзу з фокусом на телекомунікації та цифрову економіку. За оцінками європейських експертів, її створення може принести об'єднаній Європі додаткові 415 млрд євро щорічно і забезпечити створення сотень тисяч робочих місць. Стратегія спирається на європейські цінності справедливої та відкритої конкуренції, відкритого та безпечного Інтернету, який забезпечує вільний потік інформації.

У 2017 році президент Петро Порошенко назвав входження України в єдиний цифровий ринок однією з найближчих цілей євроінтеграції.

У 2018 році Євросоюз ухвалив план секторальної інтеграції України, який не гарантує формального членства в ЄС, але дозволяє користуватися багатьма перевагами. План передбачає вступ України в Енергетичний союз, Єдиний цифровий ринок, митний союз ЄС, а також асоціацію з Шенгенською зоною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram