ГоловнаЕкономікаБізнес

На великій свинофермі у Львівській області виявили африканську чуму свиней

Ліквідація осередку інфекції відбувається шляхом знищення всього поголів'я.

На великій свинофермі у Львівській області виявили африканську чуму свиней
Фото: "Галичина-Запад"

На великій свинофермі у Львівській області виявили африканську чуму свиней. Це захворювання не лікується, а ліквідація осередку інфекції відбувається шляхом знищення всього поголів'я.

Про спалах АЧС повідомила пресслужба Львівської обладміністрації.

16 серпня 2019 року на території свиноферми біля села Кавське Стрийського району померли кілька тварин. Лабораторні дослідження підтвердили наявність у загиблих тварин збудника африканської чуми свиней.

У ніч на 17 серпня в ОДА відбулося засідання протиепізоотичної комісії, на якому вирішили оголосити карантин терміном на 40 днів у трикілометровій зоні навколо спалаху і ввести в дію план протиепізоотичних заходів на території спалаху.

Львівське видання Zaxid.net вказує, що біля Кавського розташований свинокомплекс ТОВ "Галичина-Захід", який входить в десятку найбільших в Україні. Тут вирощують понад 190 тисяч свиней.

АЧС, або хвороба Монтгомері, - це вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram