ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін скасував спеціальне ціноутворення для ТЕС Луганської області

Напередодні уряд дозволив продавати підприємству газ за ціною нижчою, ніж для населення.

Кабмін скасував спеціальне ціноутворення для ТЕС Луганської області
Фото: Макс Левин

Уряд ініціює рішення про забезпечення ТЕС на Луганщині енергоносіями без застосування спеціальної регульованої ціни. Таке рішення було ухвалено в четвер, 15 серпня, на спеціальній урядовій нараді, повідомляє прессслужба Кабміну.

У нараді взяли участь керівництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості та представник Зеленського Андрій Герус.

"Ухвалено рішення про забезпечення суб'єктів генерації енергоносіями без застосування регульованої спеціальної ціни. Відповідне рішення буде ухвалено на черговому засіданні Уряду. Одночасно НЕК "Укренерго" доручено прискорити реалізацію проєкту будівництва другої лінії енергозабезпечення", - йдеться в повідомленні.

Герус привітав це рішення, зазначивши, що так держава припиняє зазнавати збитків.

"Хороші новини - "Нафтогаз" не продаватиме газ для "ДТЕК Східенерго" (Луганська ТЕС) за спеціальною пільговою ціною. Отже, збитків у розмірі 100-200 млн грн на місяць для державної компанії, а отже, для держави, не буде", - написав він.

Нагадаємо, в середу, 14 серпня Кабмін вперше за всю історію зобов'язав "Нафтогаз" продавати газ на "ДТЕК Східенерго" по 2895 грн за тис. м куб., на 40% дешевше, ніж населенню. У відповідь на це в "Нафтогазі" заявили, що таке рішення буде щомісяця завдавати від 100 до 300 млн гривень збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram