ГоловнаЕкономікаБізнес

Виконавча служба почала стягнення 810 млн гривень з "Укртелекому"

Оператор повинен сплатити відсотки за облігаціями, які мав намір, але не зміг викупити.

Виконавча служба почала стягнення 810 млн гривень з "Укртелекому"
Фото: ITC.ua

Виконавча служба відкрила провадження щодо примусового стягнення з компанії «Укртелеком» Ріната Ахметова 810 млн гривень - це сума процентного доходу за облігаціями, які компанія зобов'язалася викупити у двох державних банків, однак не зробила цього.

Про це повідомляє Finbalance.

Борг стягують за рішенням Верховного Суду на користь державного Укрексімбанку. Цим рішенням суд частково задовольнив вимоги банку, дозволивши йому стягнути тільки відсотки за облігації, тіло боргу - близько 4 мільярдів гривень - суд постановив не стягувати.

2011 році "Укртелеком" продали компанії «ЄСУ», якою володіла австрійська компанія EPIC. СКМ Ріната Ахметова придбала «ЄСУ» через два роки після тендеру. У 2015 році "Укртелеком" узяв на себе зобов'язання викупити у двох держбанків (Ощадбанку та Укрексімбанку) облігації своєї материнської компанії «ЄСУ» на суму 2 млрд грн. Оператору так і не вдалося продати свій мобільний актив - «Тримоб», тому компанія не мала грошей на покриття облігацій. Терміни виплати боргу минули ще в середині березня 2017 року.

25 липня 2019 Ощадбанк повідомив, що виграв справу проти «Укртелекому» у Верховному Суді на 1,5 мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram