ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Укрзалізниці" назвав свою зарплату

Кравцов задекларував 9,7 млн гривень за 2018 рік.

Голова "Укрзалізниці" назвав свою зарплату
Евгений Кравцов
Фото: uz.gov.ua

Зарплата керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в 2018 році становила 570 588 гривень на місяць.

Про це він розповів в інтерв'ю УНІАН.

Так Кравцов прокоментував інформацію ЗМІ щодо своєї зарплати. Відомо, що за 2018 рік він задекларував 9,7 млн гривень.

"За 2018 рік я задекларував 9,7 млн гривень доходів. Але зарплату за п'ять місяців 2017 року мені було виплачено в 2018 році, тому що зі мною контракт було підписано лише на початку 2018 року через бюрократичні процедури. Тому 9,7 млн гривень - це зарплата не за 12 місяців, а за 17", - пояснив Кравцов.

Таким чином, зарплата Кравцова в 2017-2018 роках становила 570 588 гривень на місяць, тоді як раніше йшлося про зарплату в розмірі 812 тисяч гривень на місяць.

За словами Кравцова, такий рівень оплати праці "набагато нижчий за ринкові зарплати в Україні на аналогічних посадах".

"Скажу відверто, мої попередники до 2014 року отримували близько 12 тисяч гривень. При цьому вони керували компанією з багатомільярдними оборотами. Це породжує корупційні ризики. Зараз ситуація інша, але зазначу, що в «Укрзалізниці» - не найвищий рівень зарплат серед держкомпаній", - зазначив голова УЗ.

Нагадаємо, Кравцов прийшов в УЗ у 2015 році - на посаду радника генерального директора. Пізніше він працював директором з реформування, майнової і правової політики УЗ, начальником департаменту реформування і корпоративного розвитку, членом правління, в.о. голови правління, а також першим заступником міністра інфраструктури - головою наглядової ради.

У серпні 2017 року Кравцов повернувся в УЗ і був призначений в.о. голови правління компанії. Повідомляли, що на цій посаді він отримуватиме 1,2 млн гривень на місяць.

Попередній голова УЗ Войцех Бальчун за контрактом отримував 461,6 тис. гривень, але за якісну роботу йому належала квартальна премія (до трьох окладів) і річна премія (до 24 окладів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram