ГоловнаЕкономікаБізнес

Співробітники ДТЕК перервуть відпустку для участі в слідчих діях НАБУ

У компанії говорять, що працюють виключно в правовому полі і готові надати слідству результати досліджень і висновків міжнародних аудиторів.

Співробітники ДТЕК перервуть відпустку для участі в слідчих діях НАБУ
Фото: Олег Гратило

Співробітники ДТЕК, яким було адресовано повідомлення про підозру від Національного антикорупційного бюро, будуть своєчасно брати участь у проведенні слідчих дій в НАБУ 14 серпня. Про це йдеться в повідомленні компанії, передають "Українські новини".

У ДТЕК підкреслили, що виключають можливість незаконних дій з боку своїх співробітників, і заявляють про їхню готовність відповісти на всі питання слідства.

"Компанія повністю виключає будь-які незаконні дії своїх співробітників і повідомляє про намір співробітників відповісти на всі питання слідства і суду. Співробітники перервуть відпустку і для встановлення істини повернуться до Києва. Вони будуть чітко виконувати свої процесуальні обов'язки відповідно до встановлених юридичних процедур", - заявили в ДТЕК.

У компанії також додали, що працюють виключно в правовому полі і готові надати слідству результати досліджень і висновків міжнародних аудиторів, які доводять хибність пред'явлених співробітникам звинувачень.

"Енергетична компанія ДТЕК веде свій бізнес виключно в правовому полі. Компанія готова надати всебічне сприяння встановленню істини, надати результати експертиз і висновків міжнародних аудиторських компаній. Ці експертизи доводять неспроможність висунутих проти її співробітників підозр", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру 6 особам у так званій справі "Роттердам+", серед яких два менеджери компанії ДТЕК.

Раніше Європейська асоціація вугілля та лігніту (Euracoal) підтвердила економічну обґрунтованість української методології ціноутворення на вугілля. "Вибір маркерної ціни є правильним, індекс API-2 є прозорим і відповідає показникам ціни імпортного паритету для вугілля в Україні", - йдеться в пресрелізі Euracoal, опублікованому на її вебсайті 21 вересня 2018 року.

Законність і економічна обґрунтованість формули "Роттердам +" була також підтверджена експертизою Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. У грудні 2017 року експертиза була призначена судом. Експертиза підтвердила обґрунтованість формули, а також встановила, що методика розрахунку була законною. Формула є наслідком Директиви ЄС 2009/72/ЄС від 13 липня 2009 року, договору про членство України в Енергетичному співтоваристві, Угоди про асоціацію України з ЄС, рекомендацій Антимонопольного комітету України від 17 вересня 2015 року.

Директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, академік Валерій Геєць в інтерв'ю газеті "Україна молода" стверджував, що проведене Інститутом на замовлення НАБУ дослідження не підтвердило, що приватні вугледобувні підприємства отримували надприбуток у результаті використання формули "Роттердам+".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram