ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна й Туреччина створили підприємство для розробки ударного дрона

Безпілотник зможе вести розвідку з великих висот і годинами перебувати у повітрі.

Україна й Туреччина створили підприємство для розробки ударного дрона
Фото: president.gov.ua

Компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу "Укроборонпрому", і турецький виробник безпілотників Baykar Defence створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

"Головне завдання підприємства - об'єднати потужності оборонних комплексів двох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій. Це дозволить відійти від класичних контрактів з купівлі-продажу озброєнь до принципово нового рівня співпраці - синергії оборонних технологій і поєднання передових розробок Туреччини й України" , - йдеться у заяві.

Одним з перших проектів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарату нового покоління. Цей дрон зможе вести розвідку з великих висот, годинами знаходитися у повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість і наносити удари широким спектром високоточного озброєння.

Відомо, що дрон буде виготовлений із застосуванням композитних матеріалів і буде оснащений двигунами українського виробництва, здатними працювати в екстремальних умовах.

Нагадаємо, навесні 2019 року Туреччина поставила в Україну безпілотники Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram