ГоловнаЕкономікаБізнес

Huawei представила альтернативу Android під назвою HarmonyOS

Смартфони китайців на нову ОС наразі не переводять.

Фото: EPA/UPG

Компанія Huawei представила операційну систему HarmonyOS, призначену для пристроїв різних типів, зокрема комп'ютерів, смартфонів і телевізорів.

Трансляція презентації відбувалася в твіттері Huawei, пише N+1.

Huawei почала розробляти HarmonyOS ще два роки тому, проте різко прискорила розробку кілька місяців тому. Перш за все це пов'язано з санкціями, накладеними США, і забороною американським технологічним компаніям співпрацювати з Huawei. Зокрема компанія втратила доступ до пропрієтарних сервісів Google для Android, а також сертифікації своїх нових пристроїв для роботи з Windows.

У HarmonyOS використовується мікроядро, що реалізує тільки базові функції операційної системи. Наявність інших компонентів залежатиме від того, на якому пристрої використовується операційна система, наприклад, телевізор або розумний годинник.

Фото: twitter.com/HuaweiMobile

Для розробки під HarmonyOS Huawei створила інтегроване середовище розробки, що дозволяє створювати додатки під пристрої різних типів. Компілятор Ark для HarmonyOS підтримує код, написаний на мовах C, C++, Java і Kotlin. В майбутньому система може отримати підтримку додатків для Android і Linux.

Наразі компанія не планує замінити Android на своїх смартфонах на HarmonyOS, але заявляє, що під час виникнення такої потреби процес переведення не займе багато часу. В майбутньому Huawei планує відкрити вихідний код системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram