ГоловнаЕкономікаБізнес

Uber відзвітував про найбільший квартальний збиток за всю історію компанії

Компанія витратила майже $4 млрд для виходу на IPO.

Uber відзвітував про найбільший квартальний збиток за всю історію компанії
Фото: EPA/UPG

Збиток американської компанії Uber у другому кварталі 2019 року сягнув рекордних $5,2 млрд, пише CNN з посиланням на звітність компанії.

Стрімке зростання збитків в основному пов'язане з великими витратами у зв'язку з виходом на біржу компанії. На це, як випливає зі звітності, Uber витратив $3,9 млрд. У травні Uber провів первинне розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. IPO компанії стало найбільшим за останні п'ять років.

Але навіть без цих витрат збиток компанії становив би $1,3 млрд, це на 50% більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року.

Ще одна причина зростання втрат - жорстка конкуренція з іншими компаніями, такими як Lyft, і витрати на субсидування тарифів і залучення водіїв. Окрім того, Uber багато інвестує в сервіс доставки.

Виручка компанії в другому кварталі становила $3,1 млрд. Це всього на 14% більше порівняно з попереднім роком і не так багато, як очікують інвестори від компаній, які щойно вийшли на біржу.

Uber передбачає, що 2019 рік стане "піковим" щодо збитків, у 2020-му і 2021 роках втрати повинні знизитися, пише Bloomberg з посиланням на гендиректора компанії Дара Хосровшахі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram