ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київстар", Vodafone і lifecell домовилися перерозподілити частоти 900 МГц для збільшення 4G-покриття

Наступним кроком має стати регіональний розподіл частот.

"Київстар", Vodafone і lifecell домовилися перерозподілити частоти 900 МГц для збільшення 4G-покриття
Фото: itc.ua

Мобільні оператори "Київстар", Vodafone і lifecell домовилися перерозподілити радіочастоти в діапазоні 900 МГц.

Про це повідомила прес-служба профільної Нацкомісії.

"Оператори мобільного зв'язку України (ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ПФ України», ТОВ «Лайфселл») під керівництвом НКРЗІ, під загальною координацією Офісу президента України, а також за участю громадської організації «Офіс ефективного регулювання» (BRDO), Української асоціації операторів зв'язку «ТЕЛАС», досягли принципової базової домовленості щодо перерозподілу радіочастотного ресурсу в діапазоні 900 МГц, зокрема визначивши його розміри для забезпечення максимального і ефективного використання радіочастотного ресурсу України кожним оператором", - ідеться в повідомленні НКРЗІ.

Наступним кроком має стати регіональний розподіл частот, а після цього - подача на розгляд і затвердження на державному рівні.

Прес-служба BRDO повідомила, що ці частоти будуть використані для збільшення 4G-покриття, яке в перспективі може охопити майже 100% населення України (крім окупованих територій).

Нагадаємо, на початку липня президент Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету. Заступник голови Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук говорив, що цей документ затверджує план дій, як до кінця року зробити все необхідне, щоб у невеликих містах, селах і на дорогах значно поліпшився зв'язок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram