ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував будинок у Києві, який хоче приватизувати Володимир Кличко

Будівля стала предметом кримінальної справи ДБР.

Суд арештував будинок у Києві, який хоче приватизувати Володимир Кличко
Фото: prozorro.sale

Державне бюро розслідувань 23 липня відкрило кримінальне розслідування у зв'язку з приватизацією нежитлового будинку в Києві, розташованого у дворі готелю 11 Mirrors Володимира Кличка. 26 липня за клопотанням прокурора на будівлю було накладено арешт.

Про це свідчать матеріали судового реєстру.

Наприкінці червня на телеканалі "1+1" олігарха Ігоря Коломойського вийшов великий 20-хвилинний сюжет про цю триповерхову будівлю на вулиці Богдана Хмельницького, 34 (літ. Б, Б').

У ньому стверджується, що 2005 року будівлю на інвестиційному конкурсі було передано підприємниці Ларисі Гетьман-Гнідунець і її фірмі ТОВ "Капітал". 2013 року будинок здали в оренду ТОВ "Альтернатива", а договір із "Капіталом" розірвали через суд. Зараз цю будівлю нібито використовує готель 11 Mirrors.

Саме Гетьман-Гнідунець ініціювала кримінальне провадження ДБР, під час якого перевіряється можлива причетність одного з народних депутатів і посадових осіб Київської міської державної адміністрації до дій, спрямованих на заволодіння майном територіальної громади Києва.

Незважаючи на кримінальне провадження і накладений арешт, 30 липня на сайті "Прозорро.Продажі" відбувся аукціон, на якому будівлю продали фірмі Володимира Кличка "Віт-Плюс" за 37,130 млн гривень.

Єдиним конкурентом "Віт-Плюс" був нинішній орендар ТОВ "Альтернатива", який, як стверджує "1+1", зробив будинок підсобним приміщенням готелю.

Фото: prozorro.sale

Нагадаємо, 26 липня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що він разом з братом вирішив подати до суду на телеканал "1+1", "який поливає їх брудом".

1 вересня Кличко приходив на допит у Державне бюро розслідувань як свідок у справі, пов'язаній із земельними ділянками в Києві.

Офіс президента України намагається звільнити Віталія Кличка з посади голови Київської міськадміністрації. Претендентом на цю посаду вважають голову "1+1" Олександра Ткаченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram