ГоловнаЕкономікаДержава

Печерський суд Києва заборонив продаж Промінвестбанку

Суд задовольнив заяву держкорпорації розвитку ВЕБ.РФ.

Печерський суд Києва заборонив продаж Промінвестбанку
Фото: i.ua

Печерський районний суд Києва заборонив продаж акцій Промінвестбанку, який є "дочкою" російського ВЕБ.РФ, на біржі ПФТС.

Відповідне рішення суду № 757/36346/19-ц оприлюднено у Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляє "ФінКлуб".

Так, суд задовольнив заяву Державної корпорації розвитку ВЕБ.РФ про забезпечення позову про зняття арешту з майна Промінвестбанку.

Суд дійшов висновку, що заборона на продаж акцій є адекватним й ефективним способом забезпечення позову, оскільки проведення аукціону з продажу акцій призведе в подальшому до їх відчуження, може привести до неможливості або до утруднення виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог.

Раніше з'явилася інформація, що "ФК Женева" і "Європейське позикове товариство", пов'язані з Андрієм Волковим і Антоніоу Константіносом, мають намір купити Промінвестбанк.

"Дочка "російського ВЕБ.РФ виставлена на продаж на виконання рішення міжнародного арбітражу за позовом пов'язаних з Ігорем Коломойським компаній. Компанія "Дайріс" з групи Приват стягнула і виставила за допомогою ГІС на торги на біржі ПФТС 28 серпня контрольний пакет акцій Промінвестбанку, який належить Внєшекономбанку.

Кожна з компаній повідомила про намір купити "значний пакет простих іменних акцій Промінвестбанку", а саме 5 080 310 373 штук, що відповідає 99,7726% акцій, які належать російському ВЕБ.РФ. Аналогічну заяву зробило і ТОВ «Кредитна установа" Інвестиційна"».

ВЕБ.РФ подав до України позов через обмеження роботи Промінвестбанку. Справу розгляне Стокгольмський арбітраж.

Нагадаємо, 29 липня у Промінвестбанку з'явився ще один покупець - ТОВ "Кредитна установа "Інвестиційна" киянина Олександра Зінов'єва. Аукціон було призначено на 28 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram