ГоловнаЕкономікаБізнес

Шахти в Торецьку знеструмлено за борги

Містоутворююче підприємство заборгувало 50 мільйонів.

Шахти в Торецьку знеструмлено за борги
Фото: toretskvugillya.com.ua

На шахтах держпідприємства "Торецьквугілля" відключили електроенергію за борги. Сума заборгованості - 52,5 млн гривень.

Про це повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус.

"Учора о 13:00 на шахтах ДП «Торецьквугілля» відключили електроенергію, зокрема відключено турбокомпресори і клітьовий підйом, що унеможливлює видобуток вугілля. На ДП «Торецьквугілля» працює 2708 чоловік", - написав Герус у фейсбуці.

За його словами, на цьому підприємстві частка електроенергії в собівартості становить 42%, а після запуску ринку електроенергії тариф на неї в липні зріс на 32% (з 2,83 грн за кВт/год. до 3,73 грн за кВт/год.).

"Повну бездіяльність і відсутність інтересу до вирішення проблеми демонструє Міністерство енергетики. Головне, що «реформу» енергоринку провели, тарифи різко зросли, і тепер деякі монополії заробляють більше", - заявив Герус.

"Торецьквугілля" - містоутворююче підприємство Торецька. Воно складається з чотирьох шахт (вугілля видобувають на двох) і пов'язаних підрозділів.

У червні 2019 року підприємство повідомило, що постачальник останньої надії "Укрінтеренерго" розірвав договірні відносини із шахтами через несплату місячного авансу за електричну енергію.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram