ГоловнаЕкономікаБізнес

Новим бізнес-омбудсменом в Україні стане ексмер Варшави

Альгірдас Шемета восени йде у відставку.

Новим бізнес-омбудсменом в Україні стане ексмер Варшави
Фото: facebook.com/Marcin.Swiecicki

Новим бізнес-омбудсменом в Україні стане ексмер Варшави, член польського парламенту Марцін Свенцицький, пише "Інтерфакс-Україна".

Про це в середу на пресконференції розповів нинішній бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. У лютому Шемета повідомив про своє рішення не продовжувати контракт, який добігав у травні 2019 року, але потім погодився залишитися на посаді до жовтня.

Восени його змінить Свенцицький.

"Учора на засіданні ради [бізнес-омбудсмена] була затверджена кандидатура майбутнього бізнес-омбудсмена України пана Марціна Свенцицького, нинішнього члена польського парламенту, колишнього мера Варшави, а також колишнього міністра міжнародних економічних відносин у першому уряді Тадеуша Мазовецького", - заявив Шемета.

Кабінет Міністрів створив раду бізнес-омбудсмена як постійний консультативно-дорадчий орган 2014 року, кошти для його фінансування виділив ЄБРР. Наприкінці того самого року Альгірдаса Шемету призначили бізнес-омбудсменом з боротьби з корупцією в Україні. До цього він обіймав посаду комісара ЄС з питань оподаткування, з митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram