ГоловнаЕкономікаБізнес

"Дарниця" готова інвестувати в іноземні фармацевтичні стартапи до $100 млн, - Шимків

"Ми дивимося на нестандартні рішення в генеричному бізнесі".

"Дарниця" готова інвестувати в іноземні фармацевтичні стартапи до $100 млн, - Шимків
Фото: darnitsa.ua

Фармацевтична компанія "Дарниця" шукає зарубіжні активи для розширення бізнесу і готова вкласти в їх придбання до $100 млн власних коштів.

Про це повідомив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків в інтерв'ю виданню "Ліга".

"Ми дивимося на нестандартні рішення в генеричному бізнесі. Англійською це називається selective meds - таргінг позиціонування препаратів у сучасних інноваційних формах. Це може бути нова система доставки медичного препарату, інфузійні препарати і т.д.", - пояснив він.

Шимків додав, що "Дарниця" готова інвестувати і в біотехнології, зокрема вивчає такі проекти в Китаї та США. За його словами, компанія також не виключає інвестування в стартапи. "Для нас на світовому ринку цікаві три напрямки: "проблеми болю", "нервова система" і "кардіологія", - уточнив топменеджер.

Раніше повідомляли, що українська фармацевтика увійшла в топ 5 галузей за інтенсивністю інвестицій.

Фармацевтична компанія "Дарниця" - лідер у реалізації лікарських засобів у натуральному вираженні з 1998 року. Продуктовий портфель "Дарниці" включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів. Стратегічні напрямки розвитку портфеля компанії - кардіологія, неврологія і проблеми болю. Продукція експортується в 16 країн світу. Чистий дохід компанії від реалізації продукції 2018 року зріс на 18,7%, до 3,002 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram