ГоловнаЕкономікаБізнес

Друг Богдана побудував елітний ЖК на ділянці Генпрокуратури в обмін на 17 квартир на околиці Києва і будуватиме ще один

Вавриш і представник ОПЗЖ Ісаєнко разом реалізують проєкт ЖК Philadelphia.

Друг Богдана побудував елітний ЖК на ділянці Генпрокуратури в обмін на 17 квартир на околиці Києва і будуватиме ще один

Київський забудовник Андрій Вавриш, відомий як товариш голови Офісу президента Андрія Богдана, побудував елітний житловий комплекс на ділянці Генпрокуратури в центрі Києва в обмін на 17 квартир на околиці столиці і збирається будувати ще один.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Перший житловий комплекс - ЖК New York на вулиці Антоновича. Генпрокуратура намагалася побудувати тут житло з початку 2000-х років, але в першого забудовника виникли фінансові проблеми, і в 2014 році замість нього обрали компанію "Оболоньторгстандарт".

У 2016 році одним із власників цієї компанії став Орест Матковський, який раніше працював у підконтрольному Богдану "Українському аграрному холдингу".

Після цього "Оболоньторгстандарт" почав тісно співпрацювати з SAGA Development, а сама SAGA згодом стала девелопером прокурорського будинку.

На початку 2018 року будинок здали, але співробітники Генпрокуратури, звісно ж, не отримали в ньому жодної квартири. Замість цього ГПУ передали 17 квартир на півночі Києва (Автозаводська, Вишгородська, Вітряні Гори, Макіївська, Макіївський провулок).

Зараз за такою ж схемою збираються будувати будинок на ділянці Генпрокуратури на території заводу "Арсенал". Це теж центр Києва, Печерський район.

20 травня 2019 року Генпрокуратура попросила КМДА змінити призначення землі, і вже через два тижні будівництву дали "зелене світло" і мерія, і Держархбудінспекція.

Замовником будівництва 17-поверхового ЖК Philadelphia на 65 квартир стала компанія "Оболоньторгстандарт", а девелоперами - SAGA і Perfect Group.

Компанію Perfect Group пов'язують з Дмитром Ісаєнком, 15-м номером у списку "Опозиційної платформи - За життя". Вавриш називає Ісаєнка мало не учителем. "Я з ним дружу і дуже вдячний, чому він мене в житті навчив. Як будівельник він прекрасний і прекрасна людина", - розповів він.

Генпрокуратура повинна отримати від забудовника 6-7 квартир.

Нагадаємо, в травні 2019 року за схему з нерівноцінним обміном квартир затримали екскомандувача Нацгвардією Юрія Аллерова.

Аллерову закидають розтрату 81,635 млн гривень під час обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" (центр Києва, вулиця Коновальця) і ЖК "Оберіг" (околиця Києва, Бориспільська вулиця).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram