ГоловнаЕкономікаДержава

"Ринкові ціни і профіцит виробництва електроенергії приведуть до зниження вартості електроенергії", - голова профспілки гірників

На його думку, сьогодні час створити ринкові відносини в енергетичній сфері.

"Ринкові ціни і профіцит виробництва електроенергії приведуть до зниження вартості електроенергії", - голова профспілки гірників
Фото: Макс Левин

Профіцит виробництва електроенергії в Україні дозволяє здійснювати її експорт, а також надає можливості для зниження цін на електроенергію для промисловості. Таку думку висловив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, виступаючи на круглому столі "Нова модель ринку електроенергії. Виклики для промисловості" 18 липня, повідомляє УНІАН.

"Ми маємо величезні надлишкові генерувальні потужності. Ми можемо мати і маємо профіцит виробництва електроенергії. Саме ринкові відносини, конкуренція і профіцит потужності повинні дати можливість для зниження ціни на електроенергію", - підкреслив Михайло Волинець.

На його думку, сьогодні час створити ринкові відносини в енергетичній сфері, відкривши ринок електричної енергії, де сьогодні ціни нижчі, ніж у Євросоюзі.

"Ми зараз повинні бути в пошуку резервів і наших можливостей. Наприклад, тут пролунало, що ціни на електроенергію в Україні вищі, ніж у Європі. Це не так. Насправді ціни нижчі, ніж у Європі. Я хотів би відзначити можливості експорту електроенергії з України в Європу, адже ми профіцит, у нас є можливості і великі потужності. Промислові підприємства могли б продавати надлишки електроенергії, що дозволить зменшити ціну на електроенергію", - зазначив Михайло Волинець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram