ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін змінив склад наглядової ради Приватбанку через відмову трьох членів вступати на посаду

Уряд призначив трьох членів наглядової ради за результатами конкурсного відбору.

Кабмін змінив склад наглядової ради Приватбанку через відмову трьох членів вступати на посаду
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів призначив трьох членів наглядової ради Приватбанку з претендентів, визначених за результатами конкурсного відбору.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Так, незалежними членами наглядової ради стали: Себастьян Шьонайх-Каролат, Ольга Томаш і Роман Сульжик, які приступлять до виконання своїх повноважень з 30 липня 2019 року.

Відзначається, що Шьонайх-Каролат має понад 30 років досвіду роботи в комерційних банках, з яких близько 20 років - на керівних посадах в Німеччині, Австрії і Польщі. Томаш має досвід роботи в українських та міжнародних банках, а також у міжнародних фінансових організаціях. Сульжик має значний досвід роботи у фінансовій сфері в Україні, СНД та США, а також розуміння IT-технологій.

"Призначення сприятиме формуванню наглядової ради Приватбанку в повному складі - дев'ять членів, з яких шість членів є незалежними, а три члена є представниками держави відповідно до ст. 7 закону «Про банки і банківську діяльність», - йдеться в повідомленні.

Раніше троє новообраних незалежних членів наглядової ради Приватбанку відмовилися вступати на посаду через "неприйнятність вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування".

Нагадаємо, 5 липня Кабмін за квотою президента призначив членами наглядових рад Приватбанку і держбанку "Ощадбанк" колишніх співробітників "Укрексімбанку" - Юлію Мецгер і Юрія Храмова. Мецгер була юристом, а Храмов раніше працював у цьому банку, був заступником голови правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram