ГоловнаЕкономікаДержава

Подруга Олени Кравець з "95 Кварталу" стала членом наглядової ради ПриватБанку

Юлія Мецгер увійшла в наглядову раду за квотою президента.

Подруга Олени Кравець з "95 Кварталу" стала членом наглядової ради ПриватБанку
Фото: uainfo.org

Колишня юристка Укрексімбанку Юлія Мецгер, яка увійшла за квотою президента Володимира Зеленського в наглядову раду ПриватБанку, виявилася подругою Олени Кравець зі студії "95 Квартал".

Про це повідомляє "Новое время".

Зазначають, що Мецгер позначена на особистому фото Кравець в її інстаграмі з вечірки. У самої Мецгер немає жодного поста в її акаунті соцмережі.

Кравець і Мецгер знайомі щонайменше два роки - фото датоване 2017 роком, а інше фото, де вони позначені разом, завантажене 2018 року в акаунт фейсбуку генерального директора Red Bull Україна Тетяни Лукинюк.

У Національному банку пообіцяли перевірити репутацію всіх нових членів наглядових рад, передає "Фінклуб".

Зазначають, що уряд затвердив незалежних членів і своїх представників ще 22 травня (повноважень набули 14 червня), а президент - тільки на початку липня.

При цьому зауваження викликала також кандидатура Торстена Пауля, який 8 липня очолив наглядову раду Укрексімбанку, але при цьому пов'язаний з австрійським бізнесом олігарха Сергія Курченка. Виконавчий директор ГО "Центр протидії корупції" Дарина Каленюк направила відповідне звернення до НБУ, на що регулятор оперативно відреагував у фейсбуці.

Перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що "остаточне узгодження - за НБУ і вони мають достатньо важелів".

"Ми ще не погоджували членів наглядової ради ні Укрексімбанку, ні Ощадбанку. Процес, крім іншого, передбачає ретельне вивчення документів, яких, до речі, від Укрексімбанку ми ще не отримали. Ми будемо діяти принципово і прозоро, дотримуючись закону, кращих принципів корпоративного управління з метою формування гідних наглядових рад", - заявила вона.

За її словами, жодні раніше прийняті рішення не вплинуть на позицію НБУ.

"До речі, у нас є застереження не тільки до членів наглядової ради Укрексімбанку. Пропоную дати нам час зробити свою роботу якісно і прийняти зважене і правильне рішення", - зазначила Рожкова.

Імовірно, рішення про ділову репутацію нових членів наглядових рад держбанків буде прийнято щонайшвидше в серпні.

Нагадаємо, 5 липня Кабмін за квотою президента призначив членами наглядових рад ПриватБанку і держбанку "Ощадбанк" колишніх співробітників Укрексімбанку Юлію Мецгер і Юрія Храмова. Мецгер була юристом, а Храмов раніше працював у цьому банку заступником голови правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram