ГоловнаЕкономікаДержава

Захист від "приватівців" щодо "Укрнафти" обійшовся Україні в $24 млн, - ЗМІ

Мін'юст уклав угоду з міжнародною юридичною фірмою "Latham & Watkins (London) Llp" (Великобританія).

Захист від "приватівців" щодо "Укрнафти" обійшовся Україні в $24 млн, - ЗМІ
Фото: ukrnafta.com

Міністерство юстиції України 3 липня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "Latham & Watkins (London) Llp" (Великобританія) про юридичні послуги на $ 48,2 млн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на інформацію в системі "Прозорро".

Зазначається, що цього року фірма буде представляти Україну в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) у справі №SCC V 2015/092 за позовами міноритарних акціонерів ВАТ "Укрнафта" - кіпрських компаній "Littop Enterprises Limited", "Bridgemont Ventures Limited" і "Bordo Management Limited", пов'язаних з групою "Приват".

Сума позовних вимог становить близько $5 млрд. Перший раунд усних слухань відбувся цього квітня, а другий призначений на жовтень. Остаточне рішення буде винесено не раніше 2020 року.

Всього з 2015 року Мін'юст уклав угод у цій справі з "Latham & Watkins (London) Llp" на суму $20,8 млн. Також юрпослуги у цій справі надає інша фірма "Hogan Lovells" (Великобританія), з якою Мін'юст з 2017 року підписав дві угоди на $27,5 млн.

Так, всього на юрпослуги обом підрядникам відписали $23,56 млн.

Найдорожчими є послуги партнерів "Latham & Watkins (London) Llp" Себастьяна Зеєльмана-Еггеберта і Чарльза Клейпула - $1085 на годину. Це майже відповідає їхнім минулорічним погодинним ставкам, які становили $1045.

Юридичні послуги виконавця обійдуться в $1,34 млн. Решта піде третім особам: $1,87 млн - експертам "Fountain Court Chambers", $545 тис - баристерам з міжнародного публічного права, $558 тис. - експертам, $361 тис - київському ТОВ "Юридична фірма "Саєнко Харенко" Михайла Харенка, Ігоря Сухомудренка і Володимира Саєнка.

На технічні витрати піде ще $145 тис.

Нагадаємо, у квітні арбітражний суд ООН виніс рішення стягнути з Росії на користь компанії "Укрнафта" $44,4 млн компенсації за експропріацію майна в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram