ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" зобов'язаний знизити ціни на газ для населення в липні

У липні ціна повинна знизитися ще на 650 грн за тисячу кубічних метрів.

"Нафтогаз" зобов'язаний знизити ціни на газ для населення в липні
Фото: Радио Свобода

Кабінет Міністрів зобов'язав підприємство "Нафтогаз України" в липні знизити ціну газу для населення ще на 650 грн за тисячу кубічних метрів. Про це повідомляють у пресцентрі уряду.

Кабмін нагадав, що, згідно з постановою №293 від 5 червня, "Нафтогаз" зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:

Мінекономрозвитку - середня митна вартість імпортованого газу 5161 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Українська енергетична біржа - газ на липень продався за ціною 4905 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

«Нафтогаз» - газ для промисловості з передоплатою, встановленою на липень, - 5017 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Або за ціною ПСО, згідно з постановою КМУ №867, що на липень розрахована як 7185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. Тому ціна газу в липні для населення без ПДВ, без тарифів на транспортування і постачання складе 4905 грн за тисячу кубічних метрів, що дешевше на 650 грн, ніж ціна в червні - 5554 грн.

Нагадаємо, на початку липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить підстав для підвищення цін на газ цієї осені. За його словами, на початок опалювального сезону сформують 20 млрд куб. м запасу. Цього цілком повинно вистачити для проходження наступного опалювального сезону.

У червні Гройсман також прогнозував зниження ціни на газ для українського населення, оскільки ціни на газ за червень знизилися на 7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram