ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ аналізує Податковий і Митний кодекси на відповідність правилам державної допомоги

Норми кодексів містять ознаки 385 правових підстав для держпідтримки.

АМКУ аналізує Податковий і Митний кодекси на відповідність правилам державної допомоги
Фото: Макс Левин

Антимонопольний комітет спільно з європейськими експертами працює над оцінкою понад 300 програм з ознаками державної допомоги, які містяться в Податковому і Митному кодексах. Про це на інтернет-конференції в Інституті Горшеніна, присвяченій правилам державної допомоги, розповіла держуповноважена АМКУ Анна Артеменко.

"Спільно з Проєктом ЄС ми закінчуємо титанічну роботу з аналізу Податкового і Митного кодексів. Податкові пільги є частою формою державної допомоги, ми готуємо великий звіт, який буде обговорено з Мінфіном й іншими органами, і станом на сьогодні ми вже можемо констатувати в нормах кодексів ознаки 385 правових підстав для держпідтримки. За результатами цієї роботи плануємо направити звіт з рекомендаціями подальших дій для приведення у відповідність норм кодексів до правил держдопомоги, а також означимо норми, які не є держдопомогою", - розповіла вона.

Державна допомога - це будь-яке пряме або непряме фінансування коштом державного бюджету: гранти, субсидії, дотації, яке надає переваги і впливає на конкуренцію. Також держдопомогою може вважатися недоотримання ресурсів державою: податкові пільги, продаж державного або комунального майна за цінами, нижчими від ринкових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram