ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" відмовляється доправляти пенсії й висунула ультиматум уряду

Півроку тому Пенсійний фонд компенсував "Укрпошті" 500 млн збитків.

"Укрпошта" відмовляється доправляти пенсії й висунула ультиматум уряду
Фото: PolitInfo

Компанія "Укрпошта" заявляє, що необхідно збільшити тариф на доставку пенсій, і відмовляється доправляти пенсії за поточним тарифом з 1 січня 2020 року. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці у фейсбуці.

Смілянський опублікував відкритий лист до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра соціальної політики Андрія Реви, віце-прем'єр-міністра Павла Розенка і керівника Пенсійного фонду Євгена Капінуса.

"Я заздалегідь попереджаю Вас, Міністерство соціальної політики і Пенсійний фонд України про те, що з 1 січня 2020 року АТ "Укрпошта" не доправлятиме пенсії за поточним збитковим тарифом", - написав Смілянський.

Він запропонував уряду два виходи із ситуації: затвердити нові тарифи на доставку пенсій або винести послугу на відкритий тендер.

"Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов'язкових поштових послуг у рамках Всесвітнього поштового союзу, і вони можуть надаватися національним оператором поштового зв'язку на ринкових умовах. Ще раз - на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не за регульованим тарифом чи виписаним під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу або недавньою постановою Кабміну про пілотний проєкт доставки пенсій", - підкреслив він.

Він підкреслив, що чинний уряд має час до 1 вересня, щоб урегулювати проблемне питання.

Нагадаємо, в грудні 2018 року "Укрпошта" домовилася з Пенсійним фондом про доставку пенсій після рішення про виділення "Укрпошті" 500 млн гривень на покриття збитків, пов'язаних з послугою доставки. Компанія збиралася припинити доправляти пенсії і закрити 5-7 тис. відділень у сільській місцевості з 1 січня 2019 в разі непідвищення тарифу на доставку пенсій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram