ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві презентували сервіс онлайнової реєстрації ТОВ

Зареєструвати ТОВ можна через особистий онлайновий кабінет будинку юстиції, заповнивши спеціальний документ.

У Києві презентували сервіс онлайнової реєстрації ТОВ
Фото: minjust.gov.ua

У Києві презентували нову електронну послугу, завдяки якій тепер можна реєструвати товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) онлайн. Про це повідомляє пресцентр Міністерства юстиції.

"Сьогодні презентуємо абсолютно новий сервіс. Тепер підприємства, юрособи, ТОВ можуть зареєструватися онлайн", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час презентації послуги.

Він також зазначив, що за легкістю ведення бізнесу на сьогодні Україна займає 71 місце, проте уряд хоче потрапити в топ 40.

"Кожна людина, яка хоче зареєструвати бізнес, зможе це зробити вдома чи в офісі, зробивши три прості кроки і отримавши повноцінне право займатися бізнесом у форматі товариства з обмеженою відповідальністю", - підкреслив міністр юстиції Павло Петренко.

Зареєструвати ТОВ можна через особистий онлайновий кабінет будинку юстиції, де потрібно заповнити анкету з необхідними даними. Після реєстрації потрібно підписати документ за допомогою електронного підпису або Bank-ID.

Крім того, сервіс дозволяє перейти вже чинним ТОВ в онлайновий формат.

"Без перебільшення, ми зараз одні з лідерів у простоті реєстрації товариств з обмеженою відповідальністю", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року Кабмін ухвалив постанову, що полегшує умови ведення бізнесу і підвищить позиції України в рейтингу Doing Business.

Крім того, постанова вводить єдиний і прозорий порядок присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram