ГоловнаЕкономікаДержава

Новий ринок електроенергії працює, тарифи на електроенергію не виросли, - Гройсман

Енергоринок функціонує в межах тих запобіжників і цінових обмежень, які були створені рішеннями уряду і галузевого регулятора.

Новий ринок електроенергії працює, тарифи на електроенергію не виросли, - Гройсман
Фото: пресс-служба президента

Новий ринок електроенергії успішно функціонує. Ціна на електроенергію не виросла. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 5 липня, повідомляють "Українські новини".

"Я підтверджую і наголошую на тому, що не може бути жодного зростання цін для комерційних споживачів, крім того, яке визначено НКРЕКП. І ми всі рішення уряду з цього приводу прийняли. І став функціонувати ринок. І ціна не піднялася. А я знаю від багатьох комерційних споживачів, що ціна за багатьма позиціями навіть впала", - заявив Гройсман.

Прем'єр також зазначив, що енергоринок з 1 липня працює в межах тих запобіжників і цінових обмежень, які були створені рішеннями уряду і галузевого регулятора.

Нагадаємо, новий ринок електричної енергії, який буде функціонувати відповідно до стандартів ЄС, впроваджений 1 липня 2019 року, згідно із Законом України «Про ринок електричної енергії». Відповідно до закону, нова модель передбачає впровадження таких сегментів, як ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу вперед», внутрідобовий ринок, балансуючий ринок. Впровадження ринку є зобов'язанням України в рамках імплементації норм Третього енергопакету ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram